Case Study | Geddes Close, Keperra

These original bathrooms were extremely tired and dilapidated and the owner wanted a solution that would revitalise the bathroom spaces, making it a please to use them but maximise very limited spaces (especially in the ensuite) and provided a modern, simple feel.

What We Did

We began the process by taking the time to understand how the family used each space and taking note of what was important to them. Armed with this knowledge we were able to make suggestions to the client based on usage and build a look an feel around utility rather than just ‘look an feel’. The owners wanted a modern finish, liked simplicity but need an outcome that could accommodate the entire family at once.

The main bathroom was used exclusively by the teenage daughters who only showered making the bathtub redundant. We recommended that bathtub was removed replaced with a double vanity to maximise usage and bigger, utilitarian shower space with a large recess added instead.

In the ensuite, we suggested an angled shower screen and a wall mounted vanity which opened up the room and made access so much easier.

For the walls in both bathrooms, the client wanted a clean, white look and white vanities. To add contrast, we chose large, grey concrete finish tiles for the floor and feature wall to give and airy feel.

The client was thrilled with the outcome.

BEFORE

  • Geddes Close Main Bathroom before renovation
  • Geddes Close Original Bathrooms

AFTER

  • 8 Geddes Close
  • Geddes Close Ensuite
  • Geddes Close Renovation